Algemeen

Volleybalclub Castellum, de enige volleybalvereniging in Alphen aan den Rijn waar je ook competitie kunt spelen. VC Castellum bestaat als club sinds 1999 toen het als fusieclub uit de verenigingen DAC en Ridderveld is opgericht.

 

Het volleybalseizoen

Een volleybalseizoen voor de zaal loopt ongeveer gelijk met een schooljaar. Na de zaalcompetitie kun je verder spelen in het zand in de vorm van beachvolleybal. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De competitie begint half september en loopt tot begin mei. Tijdens schoolvakanties zijn er aangepaste trainingstijden.

 

Competitie

De thuishal is Sporthal de Arena aan de Diamantstraat. Alle thuiswedstrijden worden op vrijdagavond gespeeld. De vereniging neemt met een groot aantal teams in een groot aantal klassen deel aan de Nevobo competitie. Uitwedstrijden vinden plaats op vrijdagavond of zaterdag en in een enkel geval op een doordeweekse avond.

 

Trainingen

Alle trainingen voor mini’s, jeugd, senioren en recreanten vinden plaats in Sporthal de Arena, Diamantstraat 29, Alphen aan den Rijn.

 

Sportcafé

Sporthal de Arena heeft een sportcafé. Het Sportcafé is een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd open tijdens competitie avonden en toernooien voor koffie/thee, frisdrank, bier en snacks.

 

Overige activiteiten

Behalve de normale volleybaltrainingen en wedstrijden organiseert de club diverse activiteiten, zoals het oliebollentoernooi, jaarlijkse deelname aan de Alphense Sportontmoeting, minitoernooien, feesten en jeugdkamp.

 

Sponsors

Ook Volleybalclub Castellum kan niet draaien op de contributie en barinkomsten alleen. Zonder de bijdragen van de uiterst belangrijke sponsoren was er geen volleybal in Aphen aan den Rijn mogelijk.

 

Vrijwilligersbeleid

Een sportvereniging kan niet draaien zonder voldoende vrijwilligers. Om iedere week het volleyballen mogelijk te maken, zijn er veel mensen nodig om diverse taken uit te voeren. Bij VC Castellum wordt van (spelende) leden verwacht dat ze behalve halen ook brengen bij de club, door zich als vrijwilliger in te zetten voor kleine of grote, losse of structurele activiteiten. Zo is ieder competitieteam verplicht om scheidsrechters te leveren. Als ieder zijn bijdrage als scheidsrechters, trainer, commissielid of anders invult wordt het werk verdeeld en de betrokkenheid groter. Iedereen profiteert daarvan mee! Geef bij het secretariaat aan welke bijdrage jij zou willen leveren!