VC-Castellum Alphen aan den Rijn mini's cmv

Mini’s

Iedere woensdagmiddag van 16.45 uur tot 18.00 uur leren kinderen van 6 tot 12 jaar stapsgewijs op een speelse wijze volleyballen. VC Castellum werkt met het Cool Moves Volleybal (CMV) systeem. Dit systeem werkt met niveaus waardoor de kinderen stapsgewijs leren volleyballen. Bij de indeling van de kinderen houden we rekening met de leeftijd en vaardigheden. Ieder niveau heeft zijn eigen trainer(s) met hulptrainers.

Naast de trainingen spelen de kinderen 8 keer per seizoen een mini-toernooi. De toernooien vinden plaats bij volleybalverenigingen in de regio. Tijdens deze toernooien spelen de mini’s met hun team 4 wedstrijdjes van 15 minuten. Een toernooi duurt circa 2 uur en is altijd op zaterdag. De jongste mini’s van niveau 2-3 beginnen rond 9.00 uur, niveau 4 rond 11 uur en niveau 5-6 rond 13.00 uur.

 

Wat heb je nodig voor de trainingen?

Een paar zaalschoenen (geen zwarte zool), shirtje en broekje. Tijdens de training mag je een flesje water meenemen in de zaal.
Voor de toernooien heeft VC Castellum een teamshirt. Deze huur je van de vereniging. Een bijpassend broekje is te koop bij Bahlmann Sport in de Herenhof.

Voor ouders / verzorgers

  • Informatie over aanmelden (inclusief lidmaatschapskosten) lees je hier.
  • Het vervoer naar de toernooien en het coachen van de kinderen tijdens het toernooi regelen de ouders zelf.
  • Verder doen wij regelmatig een beroep op ouders voor hulp. Denk hierbij aan hulp bij trainingen, ons eigen toernooi (fluiten, tellen, bardienst) en de sinterklaastraining.