d d””Falko, minispeler van VC-Castellum had een grote droom…. Een volleybaltoernooi organiseren.

 

En zo vond er op 19 oktober een toernooi plaats voor 200 kinderen van Junis kinderopvang in de Limeshal.  Met dank aan bijna 30 vrijwilligers van VC-Castellum, de Nevobo volleybalbus, Intertoys Herenhof en de vriendenclub van VC-Castellum.

We begonnen de dag om de twee zalen klaar te maken voor het eerste volleybaltoernooi voor de kinderen van de Junis BSO.  De grote zaal werd voorzien van 8 minivelden waar de kinderen wedstrijden speelden in teams van 4 spelers volgens de regels van CMV nivo 4. Er om heen stonden voldoende banken en lagen grote matten zodat kinderen elkaar konden aanmoedigen.

De kleine zaal kwam vol te staan met spellen van de volleybalbus, mede mogelijk gemaakt door de Nevobo. Er was plek voor een hindernisbaan van ruim 20 meter lang. Kinderen konden meten hoe hard ze de bal konden slaan,  zo hoog mogelijk springen op het springkussen en balvaardigheid tonen op een tsjoek of bij de headsmash (soort blikwerpen). En werd ook een echt volleybalveld opgezet voor het geven van clinics.

Vanaf 10:30 kwam de parkeerplaats steeds voller te staan met stints en liep de Limeshal vol met kinderen en begeleiders. 

Om 11:00 nam “toernooidirecteur” Falko de microfoon in de hand om iedereen welkom te heten en te benadrukken dat het sportief en leuk toernooi ging worden. Na de praktische mededelingen over het programma en de zaalindeling werd een gezamenlijke warming-up gedaan en konden de teams naar hun veld of activiteit gaan. Stipt 11:30 floten de aanwezige scheidsrechters voor de eerste service en klonk het signaal voor de start van de spellen.

Er werd fanatiek gestreden om de winst maar bovenal werd er sportief gespeeld en in de teams heel goed samen gespeeld. Ook bij de spellen werd er veel inzet getoond om zo hard mogelijk te slaan, hoog te springen, of bal onder controle te krijgen.

Serieuze gezichten waren er te zien op het grote volleybalveld. Daar kregen per keer 3 a 4 teams tegelijk een volleybalclinic van Hans Vreeling, Hoofdtrainer bij de Prima Donna Kaas Volleybalschool en assistent-trainer bij PDK H1. Binnen een klein half uur kregen de kinderen de basisbeginselen van volleybal uitgelegd wat meteen in de praktijk gebracht kon worden bij de wedstrijden. 

We kijken terug op een prachtig en geslaagd toernooi wat niet georganiseerd kon worden zonder al die toppers van vrijwilligers. Samen met Junis wordt al gekeken naar volgend jaar om het toernooi dan weer te organiseren.

DSC01915.jpg

Hans Vreelink, trainer van de Prima Donna Volleybal school geeft een clinic aan kinderen van Junis Kinderopvang.
Falko overhandigt de prijzen tijdens het Junis toernooi.
Spel uit de volleybalbus van Nevobo tijdens het Junis toernooi

Bekijk alle blogs

Volleybal iets voor jou?

Ontdek het in 3 gratis trainingen

Sponsoren