In ‘Castellum JA1 “You Kick Ass”’ doet Kjeld verslag van het volleybal avontuur van JA1.
Zo hoeft u geen bijzonder blok, scherpe service of adrenaline gevende aanval te missen!

Castellum JA1 wint zenuwslopende wedstrijd niet zonder slag of stoot

Afgelopen vrijdag reisde het team af naar Nieuw-Vennep om daar oog in oog te staan met de nummer twee van het klassement: VHZ. Vele mooie Alphense services, een set tegen en een onverslaanbaar doorzettingsvermogen later is het team terug naar de Arena gegaan met een 3-1 winst.

De avond stond in het teken van de vernuftige services en gerichte aces. Vooral passer-loper Pascal en spelverdeler Jaimy waren in hun element. 6 tot 9 keer sloegen zij een bal die nooit meer terugkeerde. De op service gerichte trainingen door coaches Sergiu en Winnie hebben duidelijk hun werk gedaan!
Spanning steeg toen de middenaanval van VHZ sterk terugkwam. De vloedgolf aan kracht die de thuisspelers veroorzaakten overrompelden de Alphenaren, die veel fouten in de pass en aanval begonnen te maken. De vierde set is in Nieuw-Vennep gebleven.

Creatieve toejuichingen kunnen alvast weer bedacht worden, want over twee weken zal het team weer spelen tegen VHZ onder luide aanmoediging van de thuistribune. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zal onze tegenstander zich revancheren? Je gaat het zien op vrijdag 29 oktober om 20:00!
Dit was jouw verslaggever van de JA1. Ik hoop je weer te kunnen verrassen na de volgende wedstrijd, en vergeet niet: ‘JA1, You Kick Ass!!!’.


Alweer het volgende succes is behaald door de Alphense volleyballers uit de JA1! Vrijdag 1 oktober heeft het team gespeeld tegen een geduchte tegenstander, VCS uit Sassenheim. De wedstrijd is geëindigd met een mooie, maar soms erg spannende 4-0.

Zoals je misschien al vanaf de tribune hebt kunnen merken, was het de wedstrijd van het blokken. Vooral aan de kant van Castellum blokten middens Thijs, Tigo en Kjeld veel. Dit leverde dan ook het spannendste moment van de wedstrijd op: een waar ‘blokduel’. In een erg hoog tempo werd de wedstrijdbal van de ene kant van het veld naar de andere geblokt, geslagen en geprikt. Na een paar creatieve manieren van overspelen en een tribune die de spanning nog maar net aankon, viel de bal jammer genoeg aan de thuiskant op de grond.

In de vierde set maakte passer-loper Marijn voorlopig de smash van het seizoen. Nadat de bal perfect was opgetild door de spelverdeler en Marijn hem snelheid en precisie had gegeven, konden drie uitspelers achter elkaar hem niet meer tegenhouden. Dit zijn de momenten die volleybal geweldig maken.

Toen de Alphenaren de laatste set met 25-13 hadden afgesloten en alle aanwezigen bedankt hadden, werd de scheidsrechter nog even extra in het zonnetje gezet. Vanwege de Week van de Scheidsrechter overhandigde Tigo namens het team een cadeau. Scheidsrechters, bedankt: jullie zijn onmisbaar voor een eerlijk spel. Zonder jullie geen volleybal.

Je kunt de keel even laten rusten, want de volgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 oktober om 20:00. Op 15 oktober zal het team worden uitgedaagd door VHZ in Nieuw-Vennep. Tot over vier weken!


Donderdag 23 september had JA1 hun eerste uitwedstrijd in Uithoorn tegen SAS’70. Hoewel het misschien (nog) geen reis naar een EK in het buitenland was, vonden de teamgenoten het al een heel avontuur. Het kostte het team veel moeite om te acclimatiseren, maar de wedstrijd is in een mooie 4-0 voor het Alphense team geëindigd.

De wedstrijd had zijn ups en downs. Zo had het team de neiging om veel voetfouten te maken. Er zijn echter ook veel punten van vooruitgang en mooie momenten te noemen.

Zo kon er duidelijk gemerkt worden dat er eerder in de week was gewerkt aan de midden aanval. Spelverdelers Jaimy en Luuk hebben de middens een aantal mooie kansen gegeven. Daarnaast lag het percentage van goede aanvallen door passer-loper Jeshua en diagonaal Kasper tussen de 60% en 85%. Geen wonder dat er aan de Alphense supporters werd gevraagd of onze nummer 44 in de sportschool woont.

Het meest inspirerende van de wedstrijd vond echter plaats na het laatste fluitsignaal. Het contact tussen de twee teams was zo sportief en warm dat we ons nu al verheugen op de tweede wedstrijd. Kon het altijd maar zo eindigen…

Misschien stond het al in uw agenda, maar volgende week vrijdag 1 oktober zal de volgende thuiswedstrijd gespeeld worden tegen VCS. Vergeet niet alvast de keel op te warmen en het goede humeur van de zolder te halen. Tot dan!

Dit was uw verslaggever van de JA1. Ik hoop u weer te kunnen verrassen na de volgende wedstrijd, en vergeet niet:
‘JA1, You Kick Ass!!!’.


Vrijdag 17 september nam de JA1 onder support van de thuistribune het op tegen de JA1 van Leython DC Leiderdorp. De teams hadden elkaar niet lang hoeven te missen, aangezien een week geleden de Alphenaren met 4-0 van Leython gewonnen hadden in een oefenwedstrijd. Overmoedigheid weerhield het team er echter niet van om wederom een topwedstrijd neer te zetten. De uitslag van de wedstrijd was 4-0 voor Castellum.

De wedstrijd begon al goed. Door een paar mooie aanvallen, hier en daar een prachtig blok en goede services won de thuisploeg zowel de eerste als de tweede set. Enorm spannend werd het tijdens de derde set. Doordat de focus en communicatie verminderde, stond het team met 21-13 achter. Toen Castellum mocht serveren, konden de teamleden de achterstand gedeeltelijk inhalen. Leython had echter nog steeds een grotere kans om te winnen. Het team hield hoop en toen er voor een tweede keer geserveerd mocht worden, sloeg het toe. De derde set is uiteindelijk met 28-26 gewonnen. Ook de vierde set mochten ze achter hun naam schrijven.

Op donderdagavond 23 september om 19:15 is de volgende wedstrijd tegen SAS’70 uit. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 1 oktober om 19:00 tegen VCS. Zien wij u dan?                                                                                                                            

Dit was uw verslaggever van de JA1. Ik hoop u weer te kunnen verrassen na de volgende wedstrijd, en vergeet niet: ‘JA1, You Kick Ass!!!’.

Rob Triemstra overleden

Rob Triemstra overleden

We ontvingen het verdrietige nieuws dat Rob Triemstra is overleden.
Rob heeft zich jarenlang actief ingezet voor de club en daar zijn wij hem heel erg dankbaar voor.

Lees meer

Bekijk alle blogs

Volleybal iets voor jou?

Ontdek het in 3 gratis trainingen

Sponsoren