Kampioen JA1 seizoen 2021/2022

In ‘Castellum JA1 “You Kick Ass”’ doet Kjeld verslag van het volleybal avontuur van JA1.
Zo hoeft u geen bijzonder blok, scherpe service of adrenaline gevende aanval te missen!

KAMPIOENEN!!!

Het is gelukt! Jouw Alphense volleybalteam heeft het voor elkaar gekregen om in de wedstrijd van afgelopen vrijdag 26 november 3 sets te winnen. Hierdoor mag de ploeg zich officieel de winnaar van de Jongens A 2e Klasse D noemen. De teamgenoten hebben met 4-0 thuis gewonnen van SAS’70. Opluchting, vreugde en een op-en-top teamspirit: nog steeds genieten de volleyballers na.

Het kampioenschap: iedereen in het thuisveld wist dat het daarom draaide. Hierdoor was de spanning aan het begin voelbaar. Het kostte het team tijd om te wennen aan de wedstrijd, de omgeving en elkaar. Het hielp ook niet dat de spelers aan de andere kant van het veld zichtbaar verbeterd spel lieten zien. SAS’70 deed zijn uiterste best. Respect hiervoor.

Gelukkig herpakken de teamgenoten van Castellum zich al het hele seizoen goed. Aan het einde van de eerste set was de ploeg ingespeeld. Groei, zowel individueel als onderling, was te zien. Het werd de wedstrijd van de nieuwe kansen. Jaimy mocht in plaats van als spelverdeler, als passer-loper zijn steentje bijdragen. Samen met passer-loper Pascal maakten zij met behulp van goede setups van Luuk mooie aanvallen. Ook de middens kregen meer mogelijkheden. Voor het eerst dit seizoen kwamen de meeste aanvallen vanuit het midden. Tigo en Kjeld wisten de bal met gerichtheid op de vloer te plaatsen.

In de laatste set hing de spanning in de lucht. De schaal was misschien al binnen, maar de focus lag nu op het 4-0 beëindigen van de wedstrijd. SAS’70 kwam terug. 24-19: bal naar de tegenstander. ‘Side-out, Side-out!’ kwam vanaf de zijkant. Toen gebeurde het. Mid-achter Tigo ontving de bal, gaf een prachtige bovenhandse pass naar Luuk, met een mooie opzet naar mid-voor Kjeld, die de bal zo speelde dat hij net over de rand rolde op de vloer van de tegenstander. Het besef moest nog volgen: wij zijn kampioen!

Er staat nog een wedstrijd op de planning. Komende zaterdag 4 december om 11:00 speelt het team tegen Leython DC in Leiderdorp. De beslissing van de Nevobo of de wedstrijd door kan gaan in verband met de nieuwe coronamaatregelen, wordt afgewacht. Het kampioenschap kan je in ieder geval alvast vanaf de bank vieren!

Castellum JA1 wint met 4-0. Komende wedstrijd kampioen?

Na een week hard gewerkt te hebben aan beide kanten, stonden Castellum en Scarabee wederom oog in oog met elkaar. Afgelopen vrijdag heeft de JA1 uit Alphen gespeeld tegen de Ter Aarse uitploeg. Bleef het team topwerk leveren nu dat het kampioenschap bijna aan te raken is? Jazeker. De ploeg heeft met een mooie 4-0 gewonnen, waardoor het zich nog steeds onverslagen mag noemen.

Het team betrad de gymzaal met een duidelijk doel: zo lang mogelijk balbezit houden. Aan het begin van de wedstrijd ging dit nog niet vlekkeloos. Het serveren was niet altijd secuur. Na de eerste set lieten de Alphenaren zien waarom zij het kampioenschap verdienen. Er ontstonden lange reeksen van achtereenvolgende services. Zo heeft diagonaal Kasper alleen al met uitnemen in totaal 16 punten verdiend.

De kampioenswedstrijd: hét moment waar een ieder naar uitkijkt. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg nog 3 sets te winnen om zichzelf kampioen te mogen noemen van de Jongens A 2e Klasse D. Met 3-1 winnen van SAS’70 komende vrijdag 26 november om 19:00 is dus al genoeg. Gaat ze dit lukken? Kan de aanstaande wedstrijd de geschiedenisboeken ingaan als de kampioenswedstrijd? Dat lees je de volgende keer!

Volleybalwedstrijd door Castellum JA1 gewonnen: precisie overstijgt soms power

Ter Aar was afgelopen vrijdag 12 november de place to be om de wedstrijd JA1 Castellum tegen Scarabee te zien. Spannender en interessanter had de wedstrijd kunnen zijn als het Alphense team meer had gefocust op het eigen spel, maar met een eindscore van 4-0 is het onnodig en demotiverend om daar te lang bij stil te staan. Vooral de laatste set liet een mooie mix van precisie en passie zien.

De plaatsing van de bal in de aanval was deze wedstrijd erg nauwkeurig. Vooral middenaanvallers Tigo, Thijs en Kjeld en diagonaal Kasper lieten zien dat ze het veld van de tegenstander scherp in de gaten hielden. Precisie overstijgt soms power: dat heeft het team bewezen.

Bijna een hele set is bij elkaar gesmasht door passer-loper Marijn. Met 22 behaalde punten heeft hij het harde werk van de groep, gestopt in de pass en de setup, niet voor niets laten zijn. Het is te zien dat de spelers steeds meer op elkaar ingespeeld raken; de pass, setup en aanval lopen steeds vaker vloeiend in elkaar over.

Jammer genoeg kunnen wij de komende tijd niet genieten van je aanwezigheid op de tribune. Achteraf is de uitslag van de wedstrijd te vinden in de Mijn Volleybal app/website van de Nevobo en zal zoals altijd een artikel verschijnen met alle ins en outs. Moedig je het team ook vanuit huis aan?

Het kampioenschap: elk teamgenoot kan het al ruiken, horen, proeven op het puntje van zijn tong. Blijft het een illusie, een droom? Of gaan ze de overwinning met positieve energie tegemoet? Je gaat het zien in de laatste wedstrijden van dit seizoen!

Plezier tijdens de wedstrijd is het allerbelangrijkst!

Afgelopen donderdag 4 november heeft de JA1 van Volleybalclub Castellum 3-1 gewonnen van VCS in Sassenheim. Hierdoor staat het team nog steeds onverslagen bovenaan in het klassement. Het team heeft deze keer alleen gemerkt dat het eigenlijk het belangrijkste is om plezier te hebben.

Waar normaal de zenuwen vooral bij het publiek door het lijf gieren, had het team dit keer zelf een gespannen gezicht. Mede hierdoor zaten de spelers tijdens de eerste set nog niet helemaal lekker in het spel. Gelukkig hielpen de aanmoedigingen en energiegevende yells van teamgenoten, trainer Sergiu en het meegereisde publiek, waardoor er gedurende de wedstrijd steeds meer gelachen en gejuigd werd. Plezier in de sport zorgt er niet alleen voor dat je elke keer weer met een glimlach naar en van je team gaat, het zorgt er ook echt voor dat je beter gaat spelen.

Een van de teamleden die een erg mooi spel had geleverd, was diagonaal Kasper. Zowel in de service als in de aanval wist hij de bal mooi en precies te raken. Ook passer-lopers Marijn en Jeshua maakten met succes gebruik van de mooie opzet van spelverdelers Luuk en Jaimy, die deze week extra hard aan hun setups hadden gewerkt.

De fietsbanden kunnen alvast opgepompt worden, want komende vrijdag 12 november om 19:45 speelt ons geliefde volleybalteam in Ter Aar. De week erna zal een thuiswedstrijd plaatsvinden op 19 november om 19:00. Het team kijkt er nu al naar uit je te zien!

Onverslagen JA1 van Castellum wint spannende vijfde wedstrijd van seizoen

Het moment waar we allen de hele week op gewacht, naar gesmacht en aan gedacht hadden, was eindelijk gekomen. Na hard getraind te hebben, was JA1 van Castellum er helemaal klaar voor om het op te nemen tegen VHZ. ‘Wordt deze wedstrijd de revanche van het team uit Nieuw-Vennep?’ Met spanning vroeg het publiek zich die vraag af. Ietwat onwennig was het Alphense team voor hun wedstrijd, aangezien deze in de Rijnstreekhal werd gespeeld. Dit heeft het spannende spel echter niet beïnvloed. De wedstrijd is geëindigd met een 3-1 voor het thuisteam.

De eerste wedstrijd onder leiding van coach Winnie is gelijk een geweldig spektakel geworden. Op de tribune was een mix van gedrevenheid in de eerste set, goede passes in de tweede en mooie services in derde set te aanschouwen. De spanning steeg tot het maximum in de laatste set. Net zoals vorige week herpakte VHZ zich goed met mooie aanvallen in het midden en vernuftige services. De laatste set is gewonnen door de uitspelers.

Hoewel de veerkracht en de afwerking van de spelers in het veld bewonderingswaardig was, blonk een speler echt uit: het publiek. Na elke mooie actie zorgde deze tiende speler voor een golf aan positiviteit en na tegenslag voor een verwarmende aanmoediging. Bedankt hiervoor!

Een hele week wachten is nu niet nodig, want de komende wedstrijd is al komende donderdag 4 november tegen VCS in Sassenheim om 19:15. Na nog een uitwedstrijd, is de volgende thuiswedstrijd op vrijdag 19 november om 19:00. Wie weet wat we dan weer kunnen verwachten…

Castellum JA1 wint zenuwslopende wedstrijd niet zonder slag of stoot

Afgelopen vrijdag reisde het team af naar Nieuw-Vennep om daar oog in oog te staan met de nummer twee van het klassement: VHZ. Vele mooie Alphense services, een set tegen en een onverslaanbaar doorzettingsvermogen later is het team terug naar de Arena gegaan met een 3-1 winst.

De avond stond in het teken van de vernuftige services en gerichte aces. Vooral passer-loper Pascal en spelverdeler Jaimy waren in hun element. 6 tot 9 keer sloegen zij een bal die nooit meer terugkeerde. De op service gerichte trainingen door coaches Sergiu en Winnie hebben duidelijk hun werk gedaan!
Spanning steeg toen de middenaanval van VHZ sterk terugkwam. De vloedgolf aan kracht die de thuisspelers veroorzaakten overrompelden de Alphenaren, die veel fouten in de pass en aanval begonnen te maken. De vierde set is in Nieuw-Vennep gebleven.

Creatieve toejuichingen kunnen alvast weer bedacht worden, want over twee weken zal het team weer spelen tegen VHZ onder luide aanmoediging van de thuistribune. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zal onze tegenstander zich revancheren? Je gaat het zien op vrijdag 29 oktober om 20:00!
Dit was jouw verslaggever van de JA1. Ik hoop je weer te kunnen verrassen na de volgende wedstrijd, en vergeet niet: ‘JA1, You Kick Ass!!!’.

Alweer het volgende succes is behaald door de Alphense volleyballers uit de JA1! Vrijdag 1 oktober heeft het team gespeeld tegen een geduchte tegenstander, VCS uit Sassenheim. De wedstrijd is geëindigd met een mooie, maar soms erg spannende 4-0.

Zoals je misschien al vanaf de tribune hebt kunnen merken, was het de wedstrijd van het blokken. Vooral aan de kant van Castellum blokten middens Thijs, Tigo en Kjeld veel. Dit leverde dan ook het spannendste moment van de wedstrijd op: een waar ‘blokduel’. In een erg hoog tempo werd de wedstrijdbal van de ene kant van het veld naar de andere geblokt, geslagen en geprikt. Na een paar creatieve manieren van overspelen en een tribune die de spanning nog maar net aankon, viel de bal jammer genoeg aan de thuiskant op de grond.

In de vierde set maakte passer-loper Marijn voorlopig de smash van het seizoen. Nadat de bal perfect was opgetild door de spelverdeler en Marijn hem snelheid en precisie had gegeven, konden drie uitspelers achter elkaar hem niet meer tegenhouden. Dit zijn de momenten die volleybal geweldig maken.

Toen de Alphenaren de laatste set met 25-13 hadden afgesloten en alle aanwezigen bedankt hadden, werd de scheidsrechter nog even extra in het zonnetje gezet. Vanwege de Week van de Scheidsrechter overhandigde Tigo namens het team een cadeau. Scheidsrechters, bedankt: jullie zijn onmisbaar voor een eerlijk spel. Zonder jullie geen volleybal.

Je kunt de keel even laten rusten, want de volgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 oktober om 20:00. Op 15 oktober zal het team worden uitgedaagd door VHZ in Nieuw-Vennep. Tot over vier weken!

Donderdag 23 september had JA1 hun eerste uitwedstrijd in Uithoorn tegen SAS’70. Hoewel het misschien (nog) geen reis naar een EK in het buitenland was, vonden de teamgenoten het al een heel avontuur. Het kostte het team veel moeite om te acclimatiseren, maar de wedstrijd is in een mooie 4-0 voor het Alphense team geëindigd.

De wedstrijd had zijn ups en downs. Zo had het team de neiging om veel voetfouten te maken. Er zijn echter ook veel punten van vooruitgang en mooie momenten te noemen.

Zo kon er duidelijk gemerkt worden dat er eerder in de week was gewerkt aan de midden aanval. Spelverdelers Jaimy en Luuk hebben de middens een aantal mooie kansen gegeven. Daarnaast lag het percentage van goede aanvallen door passer-loper Jeshua en diagonaal Kasper tussen de 60% en 85%. Geen wonder dat er aan de Alphense supporters werd gevraagd of onze nummer 44 in de sportschool woont.

Het meest inspirerende van de wedstrijd vond echter plaats na het laatste fluitsignaal. Het contact tussen de twee teams was zo sportief en warm dat we ons nu al verheugen op de tweede wedstrijd. Kon het altijd maar zo eindigen…

Misschien stond het al in uw agenda, maar volgende week vrijdag 1 oktober zal de volgende thuiswedstrijd gespeeld worden tegen VCS. Vergeet niet alvast de keel op te warmen en het goede humeur van de zolder te halen. Tot dan!

‘JA1, You Kick Ass!!!’.

Vrijdag 17 september nam de JA1 onder support van de thuistribune het op tegen de JA1 van Leython DC Leiderdorp. De teams hadden elkaar niet lang hoeven te missen, aangezien een week geleden de Alphenaren met 4-0 van Leython gewonnen hadden in een oefenwedstrijd. Overmoedigheid weerhield het team er echter niet van om wederom een topwedstrijd neer te zetten. De uitslag van de wedstrijd was 4-0 voor Castellum.

De wedstrijd begon al goed. Door een paar mooie aanvallen, hier en daar een prachtig blok en goede services won de thuisploeg zowel de eerste als de tweede set. Enorm spannend werd het tijdens de derde set. Doordat de focus en communicatie verminderde, stond het team met 21-13 achter. Toen Castellum mocht serveren, konden de teamleden de achterstand gedeeltelijk inhalen. Leython had echter nog steeds een grotere kans om te winnen. Het team hield hoop en toen er voor een tweede keer geserveerd mocht worden, sloeg het toe. De derde set is uiteindelijk met 28-26 gewonnen. Ook de vierde set mochten ze achter hun naam schrijven.

Op donderdagavond 23 september om 19:15 is de volgende wedstrijd tegen SAS’70 uit. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 1 oktober om 19:00 tegen VCS. Zien wij u dan?

Dit was uw verslaggever van de JA1. Ik hoop u weer te kunnen verrassen na de volgende wedstrijd, en vergeet niet: ‘JA1, You Kick Ass!!!’.